CPO Science Park viert slaan van eerste paal

Woensdag 11 oktober om 15.00 uur viert CPO Science Park het begin van de bouw van haar appartementencomplex aan de Carolina MacGillavrylaan tussen het SAMOS en KEA gebouw. (tegenover Andros).Thijs van Reuten (lid van het dagelijks bestuur Amsterdam Oost) zal de officiƫle start verrichten.

CPO staat voor Collectief Particulier Opdrachtgeverschap. In september 2014 organiseerde de gemeente Amsterdam in restaurant de Polder een voorlichtingsbijeenkomst voor bouwgroepen om zich aan te melden voor de tender voor dit zelfbouwkavel. Twee geĆÆnteresseerde buurtbewoners gingen naar de bijeenkomst en werden gegrepen door het idee om in de eigen buurt een integraal duurzaam ontwerp te kunnen realiseren met ruimte voor individuele wensen binnen het collectieve casco.

Na een aantal selectierondes kwam in mei 2015 het verlossende woord: het plan van CPO Science Park, ontwikkeld door Atelier van Wengerden, was geselecteerd! Drie jaar na de aftrap in de Polder na intensieve voorbereidingen en overleg van de CPO-bouwgroep met Gemeente, Waternet, architect en professionele bureaus, gaat de realisatie door Bot Bouw nu daadwerkelijk van start.

Voor de buurt betekent dit een markant gebouw binnen het stedenbouwkundige landschap op het Science Park. Het gebouw dat aan de westzijde uitkraagt tot 5 verdiepingen, krijgt aan de oostkant een laagbouw van 2 verdiepingen, waar bovenop een gemeenschappelijke daktuin middels een groendak gerealiseerd wordt.

Naast de 3 woon- werkappartementen op de begane grond komt een gemeenschappelijke ruimte die niet alleen voor de bewoners, maar ook voor de buurt een sociale functie zal gaan vervullen.

Zowel op het hoge als het lage dak zorgen zonnepanelen en warmtepompen voor een energiezuinige woonomgeving.